Zamieszczone przez Langusta
Czym usunąć cudzy lakier
Zwiń
X
-
Czym usunąć cudzy lakier
Witam wszystkich serdecznie
Jakiś cep przytarł mi dziś rano pod blokiem tylny błotnik przy lampie. Sądząc po wysokości, najprawdopodobniej lusterkiem. Tournee po osiedlu w poszukiwaniu auta z obtartym lusterkiem o tym kolorze zakończyło się niepowodzeniem - nie znalazłem winnego.
Wgniecenie jest minimalne, niezauważalne. Ślad też niewielki (5cm). Za to nie mogę usunąć jego lakieru z mojego samochodu! Próbowałem trzeć to mikrofibrą, ludwik, szampon, benzyna ekstrakcyjna itp. nic nie pomaga. Czy wiecie może, czego użyć do usunięcia tego śladu? Coś, co będzie skuteczne i bezpieczne dla mojego lakieru.
-
-
Tempo jest pastą ścierną, wiec jak to nie pomoże, to nic nie pomoże.
Jeśli masz wiertarkę z płynną regulacją obrotów, to i załóż tarczę do polerowania z filcem i próbuj z polerować mechanicznie, zaczynając od wolnych obrotów i delikatnego nacisku.
tarczę kupisz za kilka złotych w każdym markecie budowlanym.
Poleruj z czuciem i wyobraźnią, bo sobie narobisz kółek na lakierze, a wtedy będzie jeszcze gorzej, niż ze śladem cudzego lakieru.
Powodzenia
Komentarz
-
-
albo właśnie ten zmywacz do paznokci, albo rozpuszczalnik nitro, i nie masz śladu. I nie masz się o co martwić że nitro uszkodzi lakier. Dużo ludzi tak gada bądź sądzi bo nie mieli z tym styczności. Troszkę namocz szmatkę albo ręcznik papierowy rozp. raz/dwa przetrzyj to miejsce i jest ok. A potem możesz pasta tempo przelecieć :wink:
Komentarz
-
-
k085, wklej fotkę tego przytarcia
ps.
pasta g40 jest super na takie akcjekliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
Komentarz